shading
 

Селото

 

White House VillaWhite House VillaThe VillageСело Kипилово се намира в югоизточна България, община Котел, област Сливенска. В близост са и живописните градове Котел и Жеравна. Кипилово е малко закътано селце (население от около 600 жители) в Стара планина. В него има стари фолклорни къщи, къщи от 20те и 30те години, които се нуждаят от реставрация и нови инвеститори, тъй като по-младото население се е изнесло към градовете. Крави и кози, с подрънкващи звънци, минават по пътя пред Бялата къща в центъра на селото и често се разминават с конски каруци. В малките селски магазини се предлагат най-необходимите стоки и сърдечно ще ви се достави желаното, ако не можете да си го снабдите сами. Мястото е великолепно за изучаване на местността и хората в селото са изключително гостоприемни. Повечето жители произвеждат продукцията си сами и продават на ниски цени пресни яйца, мляко, плодове и зеленчуци.

 

Селото е заобиколено от тучни поляни и гора, подходяща за разходки, изследване, рисуване, риболов, филмиране, фотография, четене и яздене.

 

В близост до Бялата къща ще намерите:

  • В съседство е местната хижа, където се сервира храна и напитки, ако не предпочитате да готвите сами или желаете да поканите приятели за няколко нощи.
  • На съседната улица зад ъгъла се намира магазин за храна и домащни потреби.
  • На 5 минути от къщата се намира магазин Нели, в който се предлагат подобни стоки.
  • Има още малки магазинчета и барове в селото, а така също и поща, площад, кметсво и улички за разхождане и разгледажне на патки, гъски, кокошки, кози, магарета и други животни.

В края на улицата е автобусната спирка за Сливен, откъде може да вземете транспорт два пъти дневно до град Сливен. Той се намира на 50 км разстояние.

shadingshading